Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Ministarstvo kulture
Ministarstvo kultureFakultet likovnih umetnosti
Fakultet likovnih umetnostiFakultet primenjenih umetnosti
Fakultet primenjenih umetnostiMuzej primenjene umetnosti
Muzej primenjene umetnosti

“Ptice” - Izložba individualnih ostvarenja, odabranih umetnika sa različitih prostora.
Zoran Mitrović - Srbija

Rođen 1955. godine u Požarevcu. Slikar i organizator u kulturi. Samostalno priredio više izložbi. Učestvovao na brojnim grupnim izložbama i umetničkim kolonijama. Dobitnik je više nagrada za slikarstvo. Živi i radi u Majdanpeku.

Milica Antonijević - Srbija

Rođena 1973. godine u Kraljevu. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1997 i magistrirala na istom fakultetu 2003. Dobitnica je više nagrada za slikarstvo i grafiku. Izlagala je više puta samostalno. Učestvovala na brojnim kolektivnim izložbama i umetničkim kolonijama. Radi kao docent na FILUM-u u Kragujevcu. Član je ULUS-a.

Ana Zoe Pop - Rumunija

Rođena 1953. godine u Oradei - Rumunija. Diplomirala 1977. godine na Institutu lepih umetnosti "loan Andreescu" kod profesora Artura Vetroa. 1978. godine završila postdiplomske studije - odsek vajarstvo. Radi u Nacionalnom muzeju umetnosti Rumunije u Bukureštu. Samostalno izlagala u zemlji i svetu. Učestvovala je na preko 20 međunarodnih izložbi, 6 internacionalnih simpozijuma. Organizovala i učestvovala na brojnim umetničkim kolonijama. Dobitnik je više nacionalnih i međunarodnih nagrada.

Jastra Jelačić - Srbija

Rođena 1985. godine u Novom Sadu. Diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na odseku za grafiku u klasi profesora Zvonka Tilića. Učesnik je brojnih kolektivnih izložbi u zemlji i svetu. Dobitnik je više nagrada iz oblasti umetnosti. Živi i stvara u Novom Sadu.

Mizyal Karabiber Nacaroglu - Turska

Rođen 1958. godine, Gaziantep - Turska Umetničko obrazovanje stekao u školi za Umetnost i dizajn i na otvorenom Univerzitetu umetnosti u Engleskoj. Učesvovao je u brojnim umetničkim projektima u svetu. Dobitnik je više internacionalnih nagrada. Samostalno izlagao više puta. Živi u Gaziantepu - Turska.

Ana Pavlović - Srbija

Rođena 1986. godine u Aranđelovcu. Završila Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu. 2003. godine učestvovala u projektu “Restauracija budućnosti” - Muzej primenjene umetnosti Beograd, 2007. godine učestvovala na Izložbi dobitnika “Anjina nagrada” - Pedagoški muzej Beograd. Učesnik je Međunarodne radionice “Real Presence” u Kući legata Beograd. Učesnik je Međunarodne umetničke radionice MajdanArt 2008. godine u Majdanpeku. Živi i stvara u Aranđelovcu.

Cristijan Pentelescu - Rumunija

Rođen 1958. godine u Aradu - Rumunija. Diplomirao na Fakultetu lepih umetnosti u Kluju 1985. godine. Od 1993. godine radi kao profesor umetnosti u Srednjoj umetničkoj školi u Bukureštu. Član je Udruženja umetnika Rumunije od 1985. godine. Izlagao je više puta samostalno u zemlji i inostranstvu, kao i na grupnim izložbama: 1992. Abennaa - Danska, 1994. Ženeva, 1993. - 1995. u Raveni, Italija... Umetnički radovi, pre svega skulpture u prostoru, nalaze se u mnogim kolekcijama u Nemačkoj, Danskoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Portugalu, SAD...Nela Horvat - Srbija

Rođena 1956. godine u Sarajevu. Učesnik je brojnih kolonija i kolektivnih izložbi. Samostalno izlagala više puta. Istražuje rad u Batik tehnici. Dobitnik je više nagrada za slikarstvo. Član je Udruženja Likovnih umetnika Zagreb. Živi i stvara u Subotici.

Delia Brandusescu - Rumunija

Rođena 1954. godine u Aradu - Rumunija. Diplomirala na Akademiji lepih umetnosti 1977. godine, odsek vajarstvo. Član je VAP-a, BBK - Nacionalne asocijacije umetnika u Nemačkoj i AIAP - Internacionalne unije vajara UNESCA. Učesnik je značajnih simpozijuma umetnosti u svetu. Samostalno priredila brojne izložbe. Učestvovala je na mnogim kolektivnim izložbama i umetničkim kolonijama. Dobitnik je više svetskih i nacionalnih priznanja iz oblasti umetnosti. Dr. Delia Brandusescu živi i radi u Rumuniji i Nemačkoj.

Aria Komianou - Grčka

Rođena je 1938. godine, Atina - Grčka. Završila je Atinsku školu lepih umetnosti, odsek grafika knjige. Diplomirala Istoriju umetnosti i specijalizirala tipografiju. Dobitnik nagrada iz umetnosti u Italiji, Japanu, Belgiji, Francuskoj... Živi i stvara u Atini.

Jagoda Karać - Ivanov, Novi Zeland

Rođena 1961. godine u Sarajevu. Diplomirala grafički dizajn na Akademiji Likovnih umetnosti u Prištini. Postdiplomske studije završila 1988. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Od 1995. živi na Novom Zelandu. Samostalno izlagala više puta. Učestvovala je na brojnim međunarodnim izložbama. Član je ULUPUDS-a i NZ Academy of Fine Arts.

Mariojose Angeles - Dominikanska Republika

Mariojose Angeles je rođen 1965. godine u Santo Domingu - Dominikanska Republika. Završio slikarstvo na Univerzitetu Autonomous u Santo Domingu. Skulpturu završio na Akademiji likovnih umetnosti u Belgiji. Izlagao više puta samostalno i grupno širom sveta. Dobitnik brojnih nagrada. Živi i stvara u Santo Domingu.Početna   |    O nama   |    Majdanpek   |    Vesti   |    Konkursi   |    Arhiva   |    Kontakt   |   

Web Design: Dejan Stojkovic