Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Ministarstvo kulture
Ministarstvo kultureFakultet likovnih umetnosti
Fakultet likovnih umetnostiFakultet primenjenih umetnosti
Fakultet primenjenih umetnostiMuzej primenjene umetnosti
Muzej primenjene umetnosti

Zavičajni muzej Petrovac na Mlavi - MajdanArt 2001 - 2011


Ogrlica
MajdanArt 2011Slavoijub Galić Đani
umetnički zlatar, Kragujevac- Srbija


Rođen je 1954. godine u Kragujevcu. Umetnik i zlatar. Samostalno i grupno izlagao više puta u zemiji i inostranstvu. Izradio veliki broj kolekcija umetničkog nakita: Snovi Hilandara, Moja ulica... Dobitnik je više nagrada za umetnički unikatni nakit: Đurdevdanska nagrada grada Kragujevca, "Vukova nagrada” - Beograd, Prva nagrada za dizajn nakita - II Medunarodna izložba "Umetnost u minijaturi". Član je ULUPUDS-a od 1995. godine. Živi i stvara u Kragujevcu.

Prsten "Tobleorne"
MajdanArt 2011Veselin Pejčić
akademski vajar. Majdanpek - Srbija


Rođen 1952. godine u Andrijevici - Crna Gora. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na temu Unikatni nakit. Izlagao na izložbi nakita Biorka u Parizu, Međunarodnoj izložbi nakita u Ceilu. Izložba diplomskih radova studenata FPU Beograd u paviljonu Cvijeta Zuzorić u Beogradu. Dizajnirao veliki broj kolekcija unikatnog nakita. Učesnik MajdanArt-a 2001 — 2011. Radi kao dizajner u Zlatari Majdanpek u Majdanpeku.

Kolekcija Ogrlica
MajdanArt 2002Andrzej Boss
akademski vajar I dizajner. Lođ - Poljska


Rođen 1960. godine u Lođu - Poljska. Diplomirao je 1985. godine na Akademiji likovnih umetnosti dizajna u Lođu. Učestvovao je na preko četrdeset izložbi u Poljskoj. Litvaniji, Rusiji, Austriji, Nemačkoj, Švedskoj, Engleskoj, Italiji... Samostalno izlagao više od deset puta. Radovi mu se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama, u Oblasnom muzeju u Sandonircu, Ćilibarskom muzeju u Ribnici... Živi i stvara u Lođu.

Minđuše Priroda
MajdanArt 2008Ana Pavlović
student FLU Beograd, Aranđelovac - Srbija


Rođena u Aranđelovcu 1985. godine. Učstvovala u MajdanArtu 2008 kao student Fakulteta Likovnih umetnosti u Beogradu. UčstvovaIa je u projektu Restauracija budućnosti” 2003. godine, Omladinsko preduzetništvo” 2004. godine. Učstvovala je u Međunarodnoj radionici "ReaI Presence” i projektu "Renoviranje - Art servis” 2008. godine, Galerija Etnografskog muzeja Beograd.

Kolekcija "Meksiko 2011"
MajdanArt 2011Alma Lucero Vargas Corona
diplomirani umetnik, Xalapa - Meksiko


Rođena 1986. godine, Mexico D.F. - Meksiko. Studirala umetnost na Univerzitetu Verakruzana. Učstvovala na 16 kolektivnih izložbi. Dobitnica je nagrade za 2010. "lnternational Festival of Universitary Book”. Učstvovala na 14 Bijenalu grafike za mlade - Torund. Poljska. Uključna je u rad Play Festivala igre koji se odražva u Meksiku, Istambulu, Londonu. Dobitnica Prve nagrade za skulpturu na II Međunarodnoj izložbi "Umetnost u minijaturi" 2011”. Živi i stvara u Rosariu - Meksiko.

Privesci "Orah i žir"
MajdanArt 2006Zdravko Jović
akademski vajar, Kruševac - Srbija


Rođen 1979. godine u Krusevcu. Diplomirao na Fakultetu umetnosti u Prištini u klasi profesora Zorana Karajelića. Učsnik je više grupnih izložbi u zemlji. Oktobarska izložba u Kruševcu 2002. godine, MajdanArt 2001 - 2008 u Majdanpeku 2009. godine. Živi i stvara u Kruevcu.

Minđuše
MajdanArt 2003Dragana Rusalić
diplomirani vajar, Beograd - Srbija


Rođena 1969. godine u Beogradu. 1994. diplomirala na FPUiD, odsek vajarstvo u klasi profesora Miroljuba Stamenkovića. 2001. magistrirala na FPUiD, odsek vajarstvo sa temom ,,Ogledalska forma u 3D umetnosti”. Učstvovala je na brojnim grupnim izložbama u Beogradu, Novom Sadu, Sremskim Karlovcima... kolonijama I simpozijumima: “Tera” Kikinda, Zupa Kopaonik, Ženska kolonija” Gadžin Han. 2003. samostalno iziagala skulpture u Parizu...

Minđuše i narukvic "Riba"
MajdanArt 2006Dailbor Dado Ćetković
apsolvent ALU Trebinje, Cetinje - Crna Gora


Rođen 1982. godine u Baru. Srednju likovnu školu završio u Cetinju 2001. godine kod profesora Gorana Sekulióa, smer slikanje. 2001. godine upisao Akademiju likovnih umetnosti u Trebinju u klasi profesora Marka Musovića. odsek slikarstvo. Samostalno priredio više od deset izložbi i učstvovao na više od dvanaest grupnih u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada. Živi i stvara u Baru i Podgorici.

Kolekcija "Grafit"
MajdanArt 2006Svetozar Mirkov
akademski vajar, Beograd - Srbija


Rođen 1952. godine. Svetozar Mirkov je završio Fakultet Iikovnih umetnosti 1979. godine u Beogradu. Grupno je izlagao na preko 80 izložbi u zemiji I inostranstvu. Samostalno je priredio više od deset izložbi. Član ULUS-a od 1983, član ULUPUDS-a od 1998, član međunarodnog udruženja medaijera FIDEM od 1992. godine. Učesnik je MajdanArta 2001. I 2006, godine. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja iz oblasti umetnosti. Dobitnik je Povelje MajdanArt 2001 - 2011.

Privezak i prsten trougao
MajdanArt 2003Drago Malenica
dizajner, Majdanpek - Srbija


Rođen 1964. godine u Majdanpeku. Završio industrijski dizajn u Majdanpeku. Učestvovao je na brojnim grupnim izložbama i umetničkim kolonijama. Izlagao više puta na kolektivnim međunarodnim izložbama. Učesnik je Umetničke radionice za dizajn nakita MajdanArt. Učesnik je Međunarodne izložbe Umetnost u minijaturi 2010. i 2011. godine, izložbe MILIS 1987. godine. Radi kao dizajner u Zlatari Majdanpek.

Kolekcija "Ogrlice, minđuše, prsten"
MajdanArt 2011Marija Radosavljević
diplomirani grafidki dizajner - Niš Srbija


Rođena je 1980. godine u Nišu. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu - odeljenje u Kragujevcu na odseku za grafički dizajn 2004. godine. Radi kao profesor u Umetničkoj školi u Nišu. Aktivno se bavi grafičkim dizajnom I izradom unikatnog nakita. Dobitnica je Specijalne nagrade za dizajn nakita na II Međunarodnoj izložbi "Umetnost u minijaturi" 2011 - Majdanpek... Živi stvara u Nišu.

Prsten i ogrlica "Fish"
MajdanArt 2003Shelley Leemor
diplomirani umetnik, Jerusalim - Izrael


Rođena 1979. godine u Jerusalimu. Diplomirala je umetnost i dizajn 2000. godine na Akademiji BEKATEL u Jerusalimu. Dizajn nakita specijalizirala na Sidnejskom koledžu 2001. godine. Bavi se izradom nakita od različitih materijala, pre svega nerđajućeg čelika, srebra. ziata, specifičnih plastičnih masa. Samostalno priredila više od petnaest izložbi. Učstvovala je na brojnim međunarodnim izložbama i umetničkim kolonijama. Dobitnik je više nagrada. Živi i stvara u Jerusalimu.

Kolekcija "Valkeapaa"
MajdanArt 2004Samuel Valkeapaa
diplomirani dizajner, lnarij - Finska


Rođen 1970. godine u Enonfekiju - Finska Diplomirao je dizajn na Institutu za dizajn u Laktiju. Radi kao profesor umetnosti dizajna u Inariju. Učstvovao je na brojnim kolektivnim izložbama: Međunarodna izložba Umetnost u minijaturi 2010, MajdanArt 2001 - 2008, Međunarodna izložba dizajna Lakti Finska,... Samostalno priredio više ad deset izložbi. Dobitmik je više nagrada za dizajn enterijera i nakita.

Kolekcija "Val"
MajdanArt 2002Dimltar Delchev
diplomirani dizajner, Sofija - Bugarska


Rođen 1949. godine u Sofiji. Diplomirao na Akademiji za dizajn i primenjenu umetnost u Budimpešti. Samostalno izlagao u Bugarskoj, Mađarskoj, Nemačkoj, Poljskoj... Učstvovao na grupnim izložbama u Bugarskoj, Mađarskoj, Nemačkoj, Srbiji, Rusiji, Češkoj, Španiji, Americi, Engleskoj. Profesor je za metal i dizajn na Nacionalnoj akademiji umetnosti u Sofiji. Dobitnik je više nagrada iz oblasti dizajna. Živi stvara u Sofiji.

Kolekcija "Ogrlica, minđuše, prsten"
MajdanArt 2008Milica Poljinjano
student Fakulteta zaštite umet. dobara, Padova - ltalija


Rođena 1977. godine u Majdanpeku. Od 1996. godine živi u Padovi (Italija). Student je Fakulteta istorije i zaštite kulturno- umetničkih dobara u Padovi. Učsnik je brojnih grupnih izložbi i umetničkih kolonija: Međunarodna izložba “Žene slikari”, Izložba radova umetničke radionice CTRL + Art’ 2008. godine. Međunarodne umetniöke radionice MajdanArt 2007... Bavi se dizajnom nakita. Živi stvara u Padovi - Italija.

Kolekcija "Prsten, narukvica i ogrlica"
MajdanArt 2001Miloš Radenković
diplomirani vajar. Beograd - Srbija


Rođen 1977. godine u Nišu. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2001. godine - odsek primenjeno vajarstvo. Radi kao profesor na Politehnikoj akademiji u Beogradu i u Tehničkoj školi u Novom Sadu. Profesor je na Megatrend univerzitetu za umetnost I dizajn. Izlagao više puta samostalno. Učestvovao je na brojnim grupnim izložbama i umetnikim kolonijama. Učestvovao u Umetničkoj radionici za dizajn nakita MajdanArt 2001. i 2006. godine.

Kolekcija "Tropski"
MajdanArt 2002Andrea Pineros
diplomirani dizajner, Montre - Francuska


Rođena 1972. godine u Kolumbiji. Diplomirala industrijski dizajn u Bogoti - Kolumbija 1996. 1999. godine diplomirala je Juvelirski dizajn na AFEDAP u Parizu. Diplomirala ,Modelar Cinemar” Li Parizu 2001 Predaje dizajn na ,Creapole od 2001. godine. ČIan je grupe ARKANES. Samostalno priredila više od deset izložbi. Učestvovala na brojnim grupnim izložbama. Dobitnik je više nagrada za dizajn nakita. Živi i stvara u Parizu.

Kolekcija "2008 - 2010"
MajdanArt 2010Sonja Mirkov
diplomirani vajar, Beograd - Srbija


Rođena 1987. godine u Beogradu. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu - odsek primenjeno vajarstvo. Učsnik je brojnih grupnih izložbi, Učstvovala je na Prvoj Međunarodnoj izložbi "Umetnost U minijaturi” U Majdanpeku 2010. godine. UčstvovaIa je u Umetničkoj radionici za dizajn nakita MajdanArt 2008. i 2010. godine, Živi u stvara u Beogradu.

Kolekcija "prsten, narukvica"
MajdanArt 2003Dušan Rusalić
akademski vajar, Beograd - Srbija


Rođen 1945. godine u Beogradu. Završio je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu 1974. lzlagao je na više od 200 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Samostalno priredio više izložbi. Dobitnik je više nagrada i piznanja. Dobitnik je Zlatnog Beočuga za doprinos kulturi grada Beograda. Predavač je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. ČIanj e ULUS-a, ULUPUDS-a I FIDEM-a. Živi I stvara u Beogradu.

Narukvica i privezak "Big 1 and to be funny"
MajdanArt 2006Rakel Gunnarsdottir
dipiamirani umetnik, Rejkjavik - Island


Rođena 1980. godine u Rejkjaviku. Završila Islandsku Akademiju umetnosti 2004. godine. Kao student specijalizirala dizajn na Univerzitetu umetnosti u Barseloni. U Milanu 2003. godine završiIa kurs “Kuno na Akademiji umetnosti. Samostalno izlagala vise puta. Učstvovala je na vise ad 20 grupnih izložbi: Neuve Esstocholmhe ŠtokhoIl Švedska 2005. godine, Ah!’ Vesturveqqurinn Skaftfelli, Island 2006. godine... Živi stvara u Rejkjaviku.

Tri prstena
MajdanArt 2010Sara Nikolić
student FPU Beo grad. Majdanpek - Srbija


Student Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu odsek primenjeno vajarstvo. Učestvovala na I Međunarodnoj izložbi "Umetnost u minijaturi - Majdanpek 2010. Živi i stvara u Beogradu.

Narkvuca i ogrlica
MajdanArt 2007Dušan Petrović
akademski vajar. Beograd - Srbija


Rođen 1962. godine u Beogradu. Diplomirao na Fakultetu Iikovnih umetnosti u Beogradu - odsek vajarstvo. Magistrirao na istom fakultetu 1989. godine. Učsnik je brojnih grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Samostalno izlagao više od 10 puta. Radi kao vanredni profesor na FLU Beograd. Živi I stvara u Beogradu.

Kolekcija "Prsten, ogrlica i broš"
MajdanArt 2007Cristian Pentelescu
akademski vajar, Bukurešt - Rumunija


Rođen 1958. godine u Aradu. Diplomirao na Fakultetu lepih umetnosti u Kluju 1985. Od 1993. godine radi kao profesor umetnosti u Srednjoj umetničkoj školi u Bukureštu. Izlagao vise puta samostalno u zemiji I inostranstvu. Učsnik je brojnih grupnih izložbi: Abennaa - Danska 1992, Ženeva 1994,, Ravena Italija od 1993 do 1995. godine... Umetnički radovi, pre svega skulpture u prostoru, nalaze se u mnogim kolekcijama u Nemačkoj. Danskoj, Švajcarskoj. Francuskoj, Portugalu.

Kolekcija "Privezak i minđuše"
MajdanArt 2007Leposava Milošević Sibinović
akademski slikar I vajar, Beograd, Srbija


Rođena 1950. godine u Čačku. Diplomirala na Fakultetu pnmenjenih umetnosti u Beogradu 1974. Magistrirala 1977. godine na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu. Dobitnik je brojnih nagrada. Živela i radila u Meksiku od 1977 do 1982. godine. Samostalno I kolektivno izlagala više puta u zemlji i svetu. Radovi joj se nalaze u brojnim domaćim i stranim kolekcijama. Ima status samostalnog istaknutog umetnika. ČIan je ULUS-a I ULUPUDS-a. Živi u Beogradu.

Prsten i ogrlica
MajdanArt 2007Ljubiša Mančić
akademski vajar, Beograd - Srbija


Rođen je 1951. godine u Novom Sadu. Završio Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu. lzlagao u zemlji i inostranstvu. Realizovana dela u Srbiji, Grkoj, Francuskoj. Dobitnik Diplome I Svetskog trijenala male keramike u Zagrebu, Zlatne znake KPZ Srbije, Nagrade Vo Va” mini art — KIevel... Dobitnik je Nagrade za životno delo ULUPUDSA-a 2010. Član je ULUPUDS-a I ULUS-a. Učesnik MajdanArt-a 2001 — 2011. Bavi se vajarstvom I dizajnom nakita. Živi u Beogradu.

Kolekcija "Minđuše, nakruvica i prsten"
MajdanArt 2005Vanya Dimitrova Kirilova
student dizajna - plemeniti metal, Sofija - Bugarska


Rođena 1984 godine u Bugarskoj. 2005. godine je bila student III godine Nacionalne Akademije umetnosti u Sofiji - odsek metal kod profesora Dimitra Deicheva. Specijalizira dizajn nakita. Učestvovala na više grupnih izložbi u Bugarskoj I Evropi. Dobitnica Prve nagrade Nacionalne banke Bugarske I Prve nagrade za umetnički unikatni nakit MajdanArt 2005 u Majdanpeku. Živi u Sofiji - Bugarska.

Ogrlica i prsten "Ab Ovo"
MajdanArt 2006Marina Stojanović
apsolvent vajarstva na FLU Beograd, Beograd - Srbija


Rođena 1983. godine u Beogradu. Upisala Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu 2002. godine - odsek vajarsivo u klasi profesora Nikole Vukosavljevića. lzlagala je u zemiji I inostranstvu. Likovna radionica “Outside Project” u Firenci 2006. Dobitnica je nagrade FLU za crtež 2006. godine. Živi i stvara u Beogradu.

Kolekcija "Hombres de arena"
MajdanArt 2011Diana Kleiner
diplomirana umetnica, Rosario Santa Fe - Argentina


Rođena 1951. u Rosariu - Argentina. Diplomirana likovna umetnica. Bavi se dizajnom nakita, multimedijalnom umetnošću. Doktorantje na Fakultetu lepih umetnosti u Rosariu. Učestvovala na brojnim grupnim izložbama I specijalističkim umetničkim radionicama. Dobitnica je više nagrada iz oblasti umetnosti. Učesnica II Međunarodne izložbe Umetnost u minijaturi 2011”, Majdanpek. Živi I stvara u Rosariu.

Početna   |    O nama   |    Majdanpek   |    Vesti   |    Konkursi   |    Arhiva   |    Kontakt   |   

Web Design: Dejan Stojkovic