Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Ministarstvo kulture
Ministarstvo kultureFakultet likovnih umetnosti
Fakultet likovnih umetnostiFakultet primenjenih umetnosti
Fakultet primenjenih umetnostiMuzej primenjene umetnosti
Muzej primenjene umetnosti

MajdanArt 2011Međunarodne umetnička radionica za dizajn nakita
Galić Slavoljub Đani

Rođen je 1954. godine u Kragujevcu. Umetnik i zlatar. Samostalno i grupno izlagao više puta u zemlji i inostranstvu. Izradio veliki broj kolekcija umetničkog nakita: Snovi Hilandara, Moja ulica... Dobitnik je više nagrada za umetnički unikatni nakit. Živi i stvara u Kragujevcu.

Radosavljević Marija

Rođena je 1980. godine u Nišu. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu - odeljenje u Kragujevcu na odseku za grafički dizajn 2004. godine. Radi kao profesor u Umetničkoj školi u Nišu. Živi i stvara u Nišu.

Jovanović Aleksandra

Rođena 1972. godine u Nišu. Bavi se dizajnom i izradom nakita. Učesnik je više grupnih izložbi u zemlji. Učesnica II Međunarodne izložbe „Umetnost u minijaturi 2011“, Majdanpek Živi i stvara u Nišu.

Mančić Ljubiša

Rođen je 1951. godine u Novom Sadu. Završio Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu. lzlagao u zemlji i inostranstvu. Realizovana dela u Srbiji, Grkoj, Francuskoj. Dobitnik Diplome I Svetskog trijenala male keramike u Zagrebu, Zlatne znake KPZ Srbije, Nagrade Vo Va” mini art — KIevel... Dobitnik je Nagrade za životno delo ULUPUDSA-a 2010. Član je ULUPUDS-a I ULUS-a. Učesnik MajdanArt-a 2001 — 2011. Bavi se vajarstvom I dizajnom nakita. Živi u Beogradu.
Alma Lucero Vargas Corona

Rođena 1986. godine, Mexico D.F. - Meksiko. Studirala umetnost na Univerzitetu Verakruzana. Učestvovala na 16 kolektivnih izložbi. Dobitnica je nagrade za 2010. FILU ( International Festival of Universitary Book). Živi i stvara u Rosariu - Meksiko.

Kolarić Kosta

Rođen 1990. godine u Beogradu. Student Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Izlagao na grupnim izložbama: u Prirodnjačkom muzeju, Dom omladine Beograd, Brno Češka - likovna kolonija... Živi u Beogradu.

Lazić Marijana

Rođena 1983. godine u BeograduDiplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjeno vajarstvo. Učestvovala na grupnim izložbama u zemlji. Živi i stvara u Zemunu.

Krstić Erna

Rođena 1987. godine u Hrvatskoj. Diplomirala Akademiju primenjenih umetnosti u Rijeci. Živi i stvara u Dražicama - Hrvatska.

Pejčić Veselin

Rođen 1952. godine u Andrijevici - Crna Gora. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na temu Unikatni nakit. Izlagao na izložbi nakita Biorka u Parizu, Međunarodnoj izložbi nakita u Ceilu. Izložba diplomskih radova studenata FPU Beograd u paviljonu Cvijeta Zuzorić u Beogradu. Dizajnirao veliki broj kolekcija unikatnog nakita. Učesnik MajdanArt-a 2001 — 2011. Radi kao dizajner u Zlatari Majdanpek u Majdanpeku.

Diana Kleiner

Rođena 1951. u Rosariu - Argentina. Diplomirana likovna umetnica. Bavi se dizajnom nakita i graviranjem. Doktorant je na Fakultetu lepih umetnosti u Rosariu. Živi i stvara u Rosariu.
Međunarodna umetnička radionica keramike
Alma Lucero Vargas Corona

Rođena 1986. godine, Mexico D.F. - Meksiko. Studirala umetnost na Univerzitetu Verakruzana. Učestvovala na 16 kolektivnih izložbi. Dobitnica je nagrade za 2010. FILU ( International Festival of Universitary Book). Živi i stvara u Rosariu - Meksiko.

Pejčić Jasmina

Rođena je 1965. godine u Beogradu. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1990. godine. Živi i stvara u Beogradu.

Krstić Margareta

Rođena 1957. godine, Podkilavac - Hrvatska. Bavi se umetničkom keramikom - skulpturom. Dobitnica više nagrada. Živi u Podkilavcu.
Umetnička radionica - foto / digital art
Vesović Mina

Rođena je 1983. godine u Kragujevcu. Diplomirani kompjuterski dizajner. Bavi se dizajnom i izradom unikatnog nakita, ilustracijom. Bavi se i vajarstvom. Dobitnica Prve nagrade za foto / digital art na II Međunarodnoj izložbi „Umetnost u minijaturi 2011“ - Majdanpek. Živi i radi u Beogradu.Početna   |    O nama   |    Majdanpek   |    Vesti   |    Konkursi   |    Arhiva   |    Kontakt   |   

Web Design: Dejan Stojkovic